perjantai 31. tammikuuta 2014

Laiska bloggari

Onpas taas tullut pitkä bloggaustauko, anteeksi.. On muka koko ajan niin kiire, ettei ehdi bloggaamaan. Mutta tässäpä tuleekin sitten kertapläjäyksenä tammikuun ompeluita. :)

Aluksi paitoja. Tässä piraattiteeppari koko 110cm.  Tulipas otettua huono kuva, oikeasti paita ei ole noin epämääräisen näköinen..




Tämä pitkähihainen trikoopaita  meni synttärilahjaksi 4-vuotiaalle pojalle. Toivottavasti oli mieluinen. :)



Tämä t-paita on kokoa 116cm.





Tässä pieniä haarakiilallisia leggingsejä. Vasemmalla kokoa 68cm ja oikealla kokoa 74cm. Ihania!




Ja vielä asusteita. Lörppäpipo aikuiselle. Sanon tätä sheriffitrikooksi.. :)



Tämä velourpipo meni erään fb-ryhmän arvonnan palkinnoksi.






Ja vielä viimeisenä huivi piraattitrikoosta, toisella puolella turkoosia trikoota.

torstai 16. tammikuuta 2014

Haloo!

Olen näköjään unohtanut blogata joulun alla valmistuneen tunikan. Eli Ikasyrin ihanasta puhelintrikoosta ompelin itselleni tunikan, josta tuli  heti uusi lempparini. :) Tunikan kaavan pohjana käytin peruspaidan (muistaakseni Ottobren Patchwork) kaavaa, jota siis muokkailin reilusti kankaita leikellessä. Lisäksi ompelin hihansuihin, kaulukseen ja helmaresoriin koristeeksi keltaisia nappeja mummovainaan nappipurkista.








tiistai 14. tammikuuta 2014

Hurja merirosvo

Viime viikon lauantaina oli Rasmuksen kaverilla 5-vuotissynttärit merirosvoteemalla. Päätinpä sitten ajoissa (eli perjantaina puolen päivän jälkeen..) väsäämään poitsulle jotain päällepantavaa. Ensin tein mustasta ja valkoisesta kartongista merirosvohatun ja sitten ompelin fleecestä ja trikoosta silmälapun. Hyvä alku. Mutta halusin vielä jotain muutakin. Joten ei muuta kuin kangaskaappeja penkomaan. Ja sieltähän sitten löytyikin sopiva raidallinen trikoo paitaa varten. Ja sitten vielä pala mustaa fleeceä liiviin. Ja ta-daa, merirosvon asu valmiina! :) Paitaa toki voi käyttää muutenkin, se onkin mukavan pirtsakka!






lauantai 11. tammikuuta 2014

Ompeluvuoden aloitus

Jopas on kulunut aikaa viime postauksesta, sori vaan! Kyllä täällä silti ommeltu on, vaikkakin pidin kaksi viikkoa lomaa ompelusta joulun ja uuden vuoden aikaan. Paussin jälkeen kuitenkin pistin hihat heilumaan, ja ompelin muutaman tilaustyön valmiiksi.


Tässä yöhaalari, jonka koko on n. 110cm. Kankaana Hurja kuningas trikoo.




Velourhousut pitkillä resoreilla kookoa 98cm.




Trikoinen tähtipaita, koko 98m



Tuubihuivi ihanan pehmeästä merinovillasta (itselläni on samanlainen kovassa käytössä).


Viimeisenä (vaan ei vähäisimpänä) pirtsakka ankkapaita turkoosista trikoosta ankka-applikaatiolla. Koko 36.