keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Merinotumppuja

Ompelin Rasmukselle viime viikolla alustumput merinovillainterlockista, tarkeneepa sormet sitten kovilla pakkasilla, kun laittaa tumput rukkasten alle! :) Tänään vielä surauttelin tilaustyönä toiset vähän isommat, nämä menevät yhdelle Rasmuksen päiväkodin hoitajalle.


tiistai 29. tammikuuta 2013

Mekkobody

Kaverin tytölle ompelin tilaustyönä tämän mekkobodyn (kaava oma, koko 74cm). Sydänkangas oli kaverilta, ja bodyn alaosan valkoinen trikoo Triteksiltä. Aikas herkku, vai mitä??


muoks. Lisäilin puodin puolelle uusia trikoita, käykääpä kurkkaamassa! Sieltä löytyy mm. tätä ihanaa leijonatrikoota. :)

torstai 24. tammikuuta 2013

Tuttinauhoja

Ompelin kerralla vähän enemmän tuttinauhoja.. Nauhoissa on sekä tytöille, että pojille sopivia kuoseja ja värejä. Mikäs on sinun lempparisi? Tuttirenkaat ovat elintarvikelaatuista silikonia ja kankaat 100% puuvillaa. Kestävät siis hyvin konepesuakin. Nämä tuttinauhat matkasivat tänään Nöpsis-tuotteiden uudelle jälleenmyyjälle Lastentori Peikonpesään.





keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Puutarhapiilo

Selialle on tulossa ihana uutuuskangas, Puutarhapiilo.  Tykkää facebookissa ja osallistu arvontaan, ohjeet lyödät Selian blogista.


perjantai 18. tammikuuta 2013

Kangaspussukoita

Eilen ja tänään olen ommellut hauskoja eläinpussukoita. Nämä pussukat menevät puodin puolelle myyntiin.




keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Juhlimisen aiheita

Viikonloppuna olisi taas Rasmuksen kaverin synttärit tiedossa. Synttärisankari täyttää 3 vuotta, ja on kova automies. Eli hänelle siis menee lahjaksi autopaita koossa 98cm.


Ja sitten toinen syy juhlimiseen. Tarkkasilmäisimmät ovatkin jo varmaan huomanneet, että blogiin on ilmestynyt linkki Nöpsis-puotiin. Eli hommasin y-tunnuksen ja ompelen näitä ihania Nöpsis-vaatteita myös tilaustyönä! :) Käykääpäs klikkaamassa itsenne puotiin!


maanantai 14. tammikuuta 2013

Lahjaa ja tilaustöitä

Naapurin poitsu täytti viime viikolla jo hurjat 4 vuotta, ja ompelin sankarille lahjaksi ajoneuvotrikoosta paidan kokoa 110cm. Tämänkin paidan pääntiehen käytin peitetikkikoneen ommelta viimeistelyssä.






Veljenvaimo tilasi pojalleen (siis meidän poikien serkulle) velourvaatteita. Tässä ensimmäinen pari uunista ulos. Eli velourpaita ja -housut koossa 98cm. Housuista ei nyt ole parempaa kuvaa, mutta ne siis valmistuivat jo lokakuun lopulla ja olivat Rampella hetken käytössä. Mutta päätinkin antaa ne Urholle ja ompelin Rasmukselle kokoa isommat (joista ei myöskään ole nyt kuvaa, mutta ovat samanlaiset, tosin ruskeilla resoreilla).
  Tässä lähikuvaa helmakäänteestä.


torstai 10. tammikuuta 2013

Trikoopökät

Huomasin, että Rasmuksella ei ole tämän aamupäivällä ompelemani paidan kaveriksi mitään sopivia housuja (no okei, onhan niitä parit mustat ja ruskeat, mutta ne on liian tylsiä tuon paidan kanssa). Pitihän sitten tähän akuuttiin pulaan surauttaa housut. Trikoo on samaa, mitä paidassakin. Samoin myös taskuista näkyvä raitatrikoo. Kaava on housuissa oma ja koko 104cm. Taskut ompelin peitetikkikoneella siten, että ompeleen nurja puoli näkyy päälle. Aikas kivan efektin sillä saa, vaikka tässä tapauksessa lanka on saman väristä kuin kangaskin.
Tässä kuvassa lähikuvaa taskusta.


Tässä näkyy koko setti (hieman epätarkassa kuvassa)..

Tällä kertaa Rasmus innostui pitkästä aikaa poseeraamaan (okei, lahjoin pojan suklaalla..).


P-U-P-U

Tänään ompelin Rasmukselle uuden paidan. Halusin jotain oikein pirtsakkaa ja vähän erilaista, joten päädyin vähän leikittelemään kankailla. Kaava paitaan on oma, ja se on kokoa 104cm. Kuvio- ja raitatrikoo on ostettu muistaakseni Seliasta, yksivärinen trikoo on JNY:n ylläripaketin mukana tullutta.

Hihaan halusin vielä applikoida trikoosta leikkaamani pupun, se tuo vähän lisäilmettä paitaan. Koitin ompelukoneeni koristeommelta tähän pupuun, ja hyvin tuntui toimivan. Tästä kiitokset Käsitöiden taikaa -blogin Lisbelle, jonka saumuria ja ompelukonetta kävin vähän säätelemässä sunnuntaina. Hän oli jotain applikaatiota ommellut juurikin tuolla samalla ompeleella, ja siitä siis inspiraatio (itse en ole aiemmin varmaan edes koittanut koko ommelta koneellani). Toivottavasti on poitsulle mieluinen paita, äiti ainakin tykkää kovasti! :)
 


tiistai 8. tammikuuta 2013

Sieniretkellä ja vähän muutakin

Tulisko äiti hyvä kuva jos venyttelisin oikein kunnolla?






Vai oisko seisomakuva parempi?




Ääh, antaa olla, nyt löytyi paljon mielenkiintoisempaa tekemistä..



Eli esittelyvuorossa taas kerran haalarihousut. Ihana sieniretkivelour Selialta, metrivetoketju Tampereen Vaahtomuovista, resorien alkuperää en muista. Kaava siis Ottobren Mustikka haalarihousut koossa 80cm, tosin pienillä muutoksilla. Luulen, että vielä yhdet haalarihousut pitää tehdä, mutta sitten saa riittää. Ainakin tässä koossa.. :)



Mukavasti olitte käyneet vastaamassa tähän kyselyyn, kiitokset siitä! Edelleenkin saa siihen vastata, mutta enää ei voi osallistua ylläripalkinnon arvontaan. Satunnaislukugeneraattori arpoi nimittäin jo voittajan, joka on Mieli. Lähetäpä Mieli osoitetietosi sähköpostilla (piiperoinen@windowslive.com), niin pistetään ylläripalkinto matkaan!

Ja sitten vielä yksi asia.. Sain nimittäin eilen naapuriltani Diana sovitusnuken, ja pitäähän hänet heti esitellä teillekin! Valitettavasti Diana on vähän, ööh, miten sen nyt kauniisti sanoisi, muodokkaampi kuin minä, joten ehkä tällä ei omia vaatteita pysty sovittelemaan.. Jos joku omistaa pienemmän Dianan, niin olisin kovasti kiinnostunut vaihtamaan omani siihen. Tämä on siis sitä kakkoskokoa, eli mitat ovat: rinnanympärys 100-116cm, vyötärönympärys 77-93cm, lantionympärys 101-117cm.



perjantai 4. tammikuuta 2013

Pesukarhuja!

Tämä ihana pesukarhujoustofrotee on marinoitunut kangaskaapissa jo melkoisen tovin. Nyt sitten kaivoin sen esille ja ompelin siitä Justukselle pöksyt. Kangas ei riittänyt kuminauhalahkeellisiin housuihin, joten pistin puntteihin pitkät rseorit (ovat kuvassa kaksinkerroin, eli kasvunvaraa on).  Hyvä tuli näinkin! Kaavana muokattu Mustikka, Ottobre 6/2009 -lehdestä.




Yöppäripula paikattu!

Nyt on Rasmuksen yöppäripula paikattu, eilen nimittäin valmistui taas yksi yöpuku. Kaava sama kuin edellisessä, tosin tein paidan hieman kapeammaksi ja lisäsin helmaan vähän lisäpituutta. Housuihin taas pistin pikkuisen lisää leveyttä ja pituutta puntteihin. Kokona taas 104cm. Hauskan dinotrikoon ostin fb:n Kangashamstereiden kautta. Nyt onkin Rasmuksella käytössä 3 yöpukua, ja kaikki niistä dinosauruskuosilla!! :D Kolmas yöpuku on tästä linkistä löytyvä.


torstai 3. tammikuuta 2013

Nöpsis. Nöpsis! Nöpsis?

Nyt pientä kyselyä kehiin! Arvon kaikkien vastanneiden kesken pienen yllätyspalkinnon.  Eli mitä teille tulee mieleen sanasta Nöpsis? Siis ihan mitä vaan: värejä, muotoja, tunteita, kuvia, eläimiä.. Siis ihan mitä vaan!  :) Loppuviikko on aikaa osallistua, sunnuntaina sitten arvon voittajan kaikista vastanneista.

tiistai 1. tammikuuta 2013

Viime vuoden viimeiset ompelukset

Eilen valmistui vuoden 2012 viimeiset ompelukset. Justukselle ompelin ihanasta sydänvelourista haalarihousut ja Rasmukselle dinotrikoosta yöpuvun. Molempiin löytyi kaavat Ottobren lehdestä 6/2009.

Mustikka haalarit ompelin koossa 80cm, ilman mitään kaavamuutoksia. Tarkoitus kyllä oli lisätä niska-haaramittaan muutama sentti, mutta se unohtui.. Lahkeisiin pistin kuminauhat, joten pöksyt voi ottaa heti käyttöön n. 72cm:n pituiselle Jusselle. Vetoketjun kanssa takkusin taas kerran, nyppäsin vahingossa metriketjusta vetimen irti kun olin jo ommellut vetoketjun paikoilleen. Piti sitten purkaa ommelta hieman vetoketjun alapäästä, jotta sain pujotettua vetimen takaisin paikoilleen. Lahkeiden kanssa tuli myös mutkia matkaan. Ompelin niihin ensin käänteet ja vasta sitten saumuroin lahkeiden sisäsauman. Eihän sinne silloin voi mitään kuminauhaa pujottaa, joten purkuhommiin taas.. Mutta lopputulos kyllä miellyttää kovasti! :) Tarkoituksena on ommella tällaisia haalarihousuja enemmänkin Jusselle, kangaskaapissa on monta ihanaa velouria ja joustofroteeta odottamassa tätä kaavaa..






Rasmukselle ompelin hauskasta dinosaurustrikoosta yöpuvun koossa 104cm. Nämäkin ompelin ilman mitään kaavamuutoksia. Ja hyvin sopivat pojalle. Ainoastaan pääntien resori piti purkaa, lyhentää ja ommella uudelleen paikoilleen, siitä tuli ensin liian löysä (ensimmäisessä kuvassa paidassa on vielä liian lörppä resori, sovituskuvassa on jo uusi). Tämä yöpuku pääsikin jo heti käyttöön, sovituskuvassa Rasmuksella on yöppäri vielä yöunien jälkeen päällä. Ja kuten kuvasta saattaa joku huomata, yöpuvusta tuli poitsulle oikein mieluisa. :) Vielä pitäisi ainakin toinen yöpuku ommella Rasmukselle, taidan tehdä tällä samalla kaavalla. Paitaan pistän pari senttiä lisää pituutta, ja leikkaan sivut ilman saumanvaroja. Housuihinkin voisi pistää pari lisäsenttiä puntteihin.