maanantai 31. lokakuuta 2011

Myssyjä ja housuja sekä sovituskuva

Viime perjantaina tuhosin kilpparijoustista ihan urakalla (alla sovituskuva vaatteista poitsun päällä), mutta silti sitä jäi vielä pieni pala jäljelle. Vkonloppuna ompelin siitä vielä myssyn pojalle. Myssyn ruskea joustofrotee (josta on myös myssyn vuori) on Royal-tuotteelta viime viikolla tilattua. Sovitettuani pojalle myssyä, huomasin harmikseni sen olevan vähän liian pieni.. Joten tänään ompelin vielä toisen, vähän isomman. Ja tähän myssyyn muistin pistää myös heijastinnauhan pätkätkin. Vuorina tässä on tummanruskea velour Michas Stoffeckestä, koska ruskealle joustikselle oli jo muuta käyttöä mielessä. Toivottavasti nyt tuli sopiva myssy, koska kilpparijoustista ei ole enää noin isoja paloja jäljellä..!






Myssy sopii väreiltään hyvin Rasmuksen välikausihaalariin! :)

Ja nyt kun koneissa oli ruskeat langat valmiina, päätin jatkaa ruskealla linjalla. Pojalle piti ommella parit housut, koska tällä hetkellä hänellä ei ole yhtään sopivia ruskeita (ja ainahan niitä tarvii olla)! Joustofroteesta ompelin pöksyt samalla kaavalla kuin kilpparipöksyt, eli ovat hyvin istuvat, melkeinpä kalsarimaiset. Toiset housut ompelin ruskeasta velourista, ja näihin ompelin eteen taskut. Tummanruskea resori oli valitettavasti päässyt loppumaan, samoin kuin tuo joustishousujen raidallinen, joten pistin näihin pöksyihin vaaleamman ruskeata. Kokoa housuilla on 98cm ja kaava molempiin oma.

perjantai 28. lokakuuta 2011

Kilppareita ja kaavakokeiluja

Tänään ompelin poitsulle joustofroteesta hauskan kilpparipaidan, ja sainpa siihen käytettyä tuon raitajoustiksen jämätkin. Kaava paitaa on oma ja kokoa sillä on 98cm. Olen vähän laiskistunut näissä ompeluissani, joten siksi tälläkin kertaa pistin paidan pääntielle vain kaksinkerroin taitetun resorin, en vain millään jaksanut ruveta kanttailemaan pääntietä.. Mutta hyvin toimii tämäkin tapa! :)



Muoks. Päätin vielä tuhlata tuon kilpparijoustiksen lopun ja surauttelin sen pikaisesti housuiksi. Ajattelin kokeilla sellaisia tosi kapeita pöksyjä, melkeinpä kuin leggingsejä. Mutta siis pojalle.. :) Kokoa näillä on 98cm ja toivottavasti sopivat poitsun päälle! :) Kangsasta jäi vieläkin pieni pala jäljelle, pitää miettiä mitä kivaa siitä vielä saisi..




Eilen koitin Ottobren hihattoman paidan ilmaiskaavaa koossa 92cm (joka löytyy siis täältä), ja sehän oli hyvinkin sopiva poitsulle. Näitä voisi tehdä lisääkin!



Tänään ompelin vielä pikaisena kaavakokeiluna poitsulle huppumyssyn, suurinpiirtein kokoa 50cm (ainakin toivottavasti). Rasmuksella ei taida olla tällä hetkellä yhtään sopivaa huppumyssyä, joten toivottavasti tämä sopisi hänelle. Voin sitten myöhemmin ommella toisen vaikkapa merinointerlockista. Tämän huppumyssyn kangas on ihanan pehmeää ja paksua interlockia Eurokankaasta, muistaakseni pakalta.. Ja koska myssy ei lattialla kuvattuna näytä oikein miltään, piti ottaa sovituskuva Emil-nuken päässä (ja kyllä, nukke on siis saman niminen kuin Rasmuksen Ruotsin serkku), jolla on tosin vähän pienempi pää kuin Rasmuksella.





Ja sitten piti vielä ottaa kuva tilaamistani kankaista, jotka tulivat eilen täältä. Valitettavasti nämä kaikki ihanat kankaat eivät ole minulle, ainoastaan vain muutama niistä.. 

keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Iloinen dinosaurus

Ompelin tällä viikolla Rasmukselle turkoosit housut, joita olin ajatellut käytettäväksi turkoosin sienipaidan kanssa. Värisävyltään housut olivat kuitenkin eri väristä turkoosia kuin sienipaidassa, joten tänään piti sitten ommella housuille kaveriksi paita. Tosin löysin vielä yhden turkoosin koirapaidan poitsun vaatelipastosta, ja sitä voi ehkä käyttää noiden pöksyjen kanssa (vaikka vähän eri sävyistä turkoosia on siinäkin).

Mutta sitten takaisin siihen paitaan. Eli paidan kankaat ovat kaikki velouria, paitsi applikaation oranssi kangas on joustofroteeta. Silmät ja suun kirjoin mustalla muliinilangalla. Tämän dinosauruksen kuvan löysin kätköistäni, olen sen piirtänyt talteen jostain lasten värityskirjasta muistaakseni vuonna 2005.. :)


Sitten vielä kuvia paitojen kanssa.. Eli sienipaidan kanssa housuja ei voi käyttää (hihojen ja housujen turkoosi on liian eri värisiä), koirapaidan kanssa ehkäpä.. Tosin kuvissa nuo värit sopivat kyllä yhteen paremmin kuin luonnossa.


Mutta tässä dinopaita housujen kanssa, ja nämä sopivat oikein hyvin yhteen! :)

Ja sitten kaapista löytyi vielä housut, jotka olin ommellut tähtipaidan kanssa käytettäväksi. Ja näiden kanssa dinopaita sopii myös hyvin. Mutta onhan tuo velourpaita lämpösempi kuin trikoopaita, nyt kun ilmatkin ovat jo vähän kylmenneet.

tiistai 25. lokakuuta 2011

Kaksi pientä elefanttia marssi näin.. Ja aleja!!

Tilasin joku aika sitten täältä ihania bambuisia norsukankaita (interlockia), jotka olivat mukavan halpoja, koska ovat kakkoslaatua. Aika lievästi kylläkin, eikä noita pieniä virheitä painovirheitä edes juuri huomaa. Tänään sitten ompelin niistä poitsulle pari paitaa. Keltapohjaiseen kankaaseen yhdistin ruskeata interlocktrikoota ja punapohjaiseen vaaleansinistä. Tuo ruskea trikoo oli edellisessä elämässä ihan eri väristä, tässä näkyy alkuperäinen väri. Eli värjäsin kankaan tummanruskeaksi, ja nyt tuo kangas olikin juuri passelin väristä tähän paitaan. Vaaleansininen trikoo taas on vanhaa interlockia naapurilta, taitaa olla 70- tai 80-luvulta. Ja tämäkin väri sopii vallan mainiosti toisen norsutrikoon kaveriksi. Paidat ovat kokoa 98cm, joten taitavat olla vielä vähän isoja pojalle. Mutta äkkiäkös poitsu tuosta kasvaa!


Nöpsis-puodissa alkoi hurja ale, osa valmiina olevista vaatteista nyt alehintaan! Käypä selaamassa mitä sieltä löytyy!

maanantai 24. lokakuuta 2011

Turkoosit pökät

Päätin ommella Rasmukselle taas yhdet housut, ja näihin ajattelin pitkästä aikaa ommella taskutkin. Sopivan väristä resoria vain ei oikein löytynyt kotoa. Onneksi muistin yhtäkkiä ajat sitten ostamani raitaresorin, ja sehän sopikin paremmin kuin hyvin pöksyihin! Ja taskutkin onnistuivat oikein hyvin. Kaikenkaikkiaan olen todella tyytyväinen housuihin, tosin unohdin laittaa kuminauhan vyötäröresorin sisään.. No, saahan sen lisättyä sinne myöhemminkin, jos eivät pysy päällä.. Ihana turkoosi kangas on löytö Eurokankaasta, trikoosamettia. Kertokaapas minulle, mitä eroa on trikoosametilla ja velourilla, vai onko mitään? Kovin paljon velouriltahan tuo kangas näyttää..

Kaava housuihin on oma, joka on muokkautunut hoikalle pojalle passeliksi. Housut ovat kooltaan varmaan n .92cm-98cm, ainakin luulisin.. :D Näihin pöksyihin pistin kokomerkin 98cm. Minkäs pituisia puntteja teidän muiden ompelemissa housuissa on esim. koossa 92cm tai 98cm. Minä olen näihin pojan housuihin pistänyt kunnolla pituutta, että on sitten sitä kasvunvaraa.. Ylimääräinen pituus ei aluksi haittaa lahkeensuuresoreiden takia. Näissä housuissa puntin sisäpituus haarasta lahkeeseen on 37cm + vielä 4,5cm resoria..



perjantai 21. lokakuuta 2011

Palmikkomyssyä ja pikkuveikkaa

Neuloin itselleni ihanan pehmeästä merinolangasta myssyn. Ohjetta tähän ei sen kummemmin ollut, kunhan pistelin vain puikoilla menemään.. Lanka on mustaa Artesanon Superwash Merinoa, joka on 100% merinovillaa (ostettu Lankaideasta). Eikä muuten tunnu kutittavan yhtään, vaikka normaalisti en villalangoista tehtyjä pipoja pysty käyttämään. Tällaiseen pieneen päähän sopivaan myssyyn meni noin puolitoista kerää lankaa.





Ja sitten sitä pikkuveikka-asiaa.. Eli kävimme alkuviikosta rakenneultrassa, jossa sitten selvisi, että Rasmukselle on mitä ilmeisimmin tulossa pikkuveli. :)  Alla olevassa otoksessa pikkuveikka halusi esitellä jalkapohjiaan..

perjantai 14. lokakuuta 2011

Surr-rur-rur

Kaappien jemmoista löytyi iso nippu Ikean pikkupyyhkeitä täysin käyttämättömänä. Nyt päätin surautella niistä saumurilla paksut käännetyt reunat pois, ja niin niistä tuli talouspaperin korvikkeita tai lappuja poitsun naaman pyyhintään. Ja voihan niitä varmasti myöhemmin käyttää vauvelin pesuissakin.



torstai 13. lokakuuta 2011

Me&I uusiokäyttöön, osa 2 + kauluri

Eilen esittelin Me&I:n paidasta ompelemani pipon, ja tänään on sitten lapasten vuoro (nämäkin menevät samalle naapurin poitsulle). Paita tuli kyllä käytettyä huolella loppuun, siitä jäi vain pari pientä palaa yli.. Lapasiin ompelin trikoovuorin, jotta menisivät vielä näillä kylmentyneillä keleilläkin. Kaava näihin lapasiin on itse piirtämäni, ja sopii n. 3-vuotiaalle. Aikaisemmin olenkin jo tehnyt lapasia 1- ja 2-vuotiaan kokoisille.





Toisena pikaompeluksena tein tänään omalle poitsulle kaulurin ihanasta omppumicrofleecestä. Mallia katsoin Reiman kaulurista, eli takana on säädettävä tarrakiinnitys. Minulla on tätä fleeceä vielä iso pala jäljellä, en vain oikein keksi mitä siitä tekisin, olisiko jollain hyviä ideoita??


keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Me&I uusiokäyttöön

Naapuri toi ihanan joustofroteisen Me&I paidan tuunattavaksi. Siitä hän halusi pojalleen pipon ja lapaset. Tänään ehdin pikaisesti surauttamaan pipon (jossa on muuten sininen trikoovuori), huomenna ompelen sitten ne tumput. Valitettavasti en tajunnut ottaa paidasta kuvaa ennen saksimista, mutta eipä voi mitään.. Tässäpä tämä pipo, myös uuden omistajansa O:n päässä. :)


tiistai 11. lokakuuta 2011

Aa-aa-ankka!

Vähän aikaa sitten ompelin Rasmukselle ankkapaidan, ja nyt päätin sitten ommella Rasmuksen serkullekin jotain ankka-aiheista hänen 1-vuotissynttärilahjaksi (Urhon äiti on oikea ankkafani, joten eiköhän lahja osu aikas nappiin). Tällä kertaa päätin applikoida ankan housuihin, ja lisäksi ompelin vielä pöksyihin sopivan paidan. Molemmat  vaatteet ovat kokoa 86cm, tosin lisäsin hiukan pituutta puntteihin ja hihoihin, poitsu kun kuuluu pitkäraajaisten sukuun.. :D Vaatteiden kankaat ovat velouria ja applikointiin käytin joustofroteita. Nyt vain toivotaan, ettei Urhon äiti eksy sivuilleni ennen viikonloppua...!


maanantai 10. lokakuuta 2011

Synkkiä päiviä

Viime viikon lopulla täällä alkoivat synkät päivät, sillä vaihdoin saumuriin mustat langat..! Ja pitithän sitten ommella muutama musta juttu kerralla, ettei tarvitse heti vaihtaa lankoja. Eli ensimmäisenä ompelin Rasmukselle mustat velourhousut, joihin kokeilin piirrellä hieman uudenlaisen kaavan. Käytin pohjana vanhaa omaa pöksyjen kaavaa, mutta nyt vielä kavensin vähän kaavaa sekä madalsin hieman haaraosuutta. Pojalla kun ei ole enää vaippoja käytössä, niin pöksyjen ei tarvitse olla vyötäröltä niin korkeat. Ihan peruspöksyt nämäkin ovat, ja tällaisia pitäisikin ommella vielä muutamat lisää eri väreissä.. Pöksyt ovat kokoa 92cm, tosin puntin pituudeltaan varmaan jo vastaavat kokoa 98cm.



Seuraavaksi ompelin yhdelle naapurille mustan Lörppiksen, ja samalla surautin itsellenikin yhden kuviollisen. Molemmissa kankaana singletrikoo, vuoria näissä ei ole kummassakaan. Nämä ovat siis sellaisia pitkiä pipoja, jotka jäävät vähän lörpälle päässä. Näitä (ja muitakin pipoja) varten tarvisikin olla sellainen sovituspää, pipot kun näyttävät päässä paljon paremmilta..




Ja vielä yksi ompelus, omalle pojalle norsupaita koossa 92cm. Tosin lisäsin hihoihin ja helmaan hieman pituutta, menee sitten vähän pidempään. Leveyttä ei tarvitse lisätä, poika kun on tuollaista sutjakkaa mallia..

torstai 6. lokakuuta 2011

Taskuvaippoja

Naapurin poitsulle valmistui tänään taskuvaippoja, kaikki Muksut L-koon kaavalla. Peppua vasten vaipoissa on coolmax. Lyhyestä virsi kaunis.. :)



Vähän täytyy tarkentaa tätä postausta tuon saamani kommentin takia, itse en vain jostain syystä pysty viestiin kommentoimaan (samaa ongelmaa on esiintynyt muissakin blogeissa, tietääkö joku syyn??) Eli vaipat on tosiaan ommeltu Muksut taskuvaipasta piirtämälläni kaavalla, en vain muistanut, että tuo koko on L/XL (muistin, että se on pelkkä L). Ja vaipat menivät kaverin pojalle. En tosiaan tee myyntiin näitä kopioita, ainoastaan omilla kaavoilla tehtyjä vaippoja ja vaatteita. :)

keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Hu-huu!!

Näin eräässä blogissa kivoja rukkasia, jotka oli tehty pul-paloista. Minullakin noita jämäpaloja pyörii nurkissa, joten päätinpä sitten koittaa ommella rukkaset. Kaapista löysin hauskaa pöllö-pulia, ja siihen sopivaa turkoosia polarfleeceä. Näistä sitten ompelin testirukkaset Rasmukselle. Jos nämä ovat hyvät, teen vielä toiset apina-pulista.. :) Rukkaset olivat mukavan helpot ommella, joten tällaiset valmistuvat melko nopeasti. Kaavat ja ohjeet rukkasiin löysin siis täältä.

maanantai 3. lokakuuta 2011

Imetystyyny + taas huutista

Sain tehtäväkseni ommella eräälle tuttavalle imetystyynyn. Päällinen on velouria Eurokankaasta ja sisuspussi muistaakseni raakapuuvillakangasta myöskin Eurokankaasta (tämä kangas löytyikin ihan omasta kangaskaapista). Nauhat ovat kaappien kätköistä löytyneet jämät Intian puuvillanauhaa. Applikointeihin käytin velourtilkkuja. Alunperin oli tarkoitus tehdä ihan vain yksivärinen imetystyyny, mutta olisihan se ollut vähän tylsä. Toivottavasti tällaiset retropallot kelpaavat tyynyn uudelle omistajalle.. Täytteet (eli styroxrouheen) ostin Tampereen Vaahtomuovi Oy:stä, joka sijaitsee Tullintorin lähellä.

Kaava tähän imetystyynyyn löytyy Ottobren lehdestä 2/2002, ja olen kerran aiemminkin ommellut sellaisen omaan käyttöön. Tyynyssä on siis sisuspussi, jonka saa suljettua vetoketjulla. Tämän ansiosta täytteen määrää voi tarvittaessa lisätä tai vähentää. Päällisen takana on myöskin vetoketju, joten sen saa näppärästi pesuun.





Ja sitten taas sitä huutista.. Tänään olen käynyt läpi kangasvarastojani veloureitten ja joustofroteitten osalta, joten niitä naputtelen nyt tänään huutikseen. Alla makupaloja tarjonnasta..